Byggställning

Enligt Arbetsmiljölagen måste alla som arbetar över mer än 2 meter ovan markytan, ha en byggställning att arbeta på. Annars väntar dryga böter.

Hyr du en byggmaterial i Stockholm av oss, ger den ett skydd för att arbetaren, hantverkaren, eller du som är privatperson inte ska skada dig. Den skyddar nämligen både den som arbetar där och själva fastigheten. Om du till exempel arbetar med fönsterrenovering är det lätt hänt att något kan ramla ner. Har du då hyrt en byggställning av oss, sker fallet inte så långt från fönstret utan ramlar bara ner på någon avsats på den.

Säkerheten är A och O

För oss som arbetar på Nybohov Ställning AB, är säkerheten mycket viktig. Därför – när någon hyr en byggställning av oss – vill vi montera den för att den verkligen ska tjäna sitt syfte. Det finns regler och lagar om att någon som har kunskapen om monteringen ska göra jobbet så att den verkligen fyller sin rätta funktion. Så när du hyr din byggställning av oss, levererar och monterar vi den åt dig.

Endast på det sättet kan vi uppfylla vårt ansvar som uthyrare. Sedan kan det ju hända olyckor ändå, som vi inte känner till. Men det är viktigt att om det sker, ska det inte bero på att byggställningen är monterad på ett felaktigt sätt.

Skulle det vara så att du skulle fråga din familj, släkt, vänner eller grannar om hjälp med renoveringsarbete – blir det till syvende och sist du som villaägare, ansvarig för om någon skulle skada sig under arbetets gång. Det innebär att du vid ett renoveringsarbete alltid bör hyra en byggställning av oss. Endast på så sätt tar du ditt fulla ansvar som villaägare, fastighetsägare eller som arbetsgivare.

Du kan även hyra bygghiss

Vi hyr även ut bygghissar till en byggnadsställning. Många gånger behöver hantverkarna frakta byggmaterial upp och ner, fram och tillbaka. Om de då bära sådant tungt material, riskerar de arbetsskador vid något sådant. Då är en bygghiss lösningen på frakten upp och ner i ett byggprojekt.

Vi hyr ut byggställning som du kan behöva till ditt arbete. Ta kontakt och be om offert!